Kontaktirajte nas:
+385 23 311 270
ponedjeljak - subota 8:00 - 18.00

Božava

Božava je mala luka u sjeverozapadnom dijelu Dugog Otoka. Stanovnici Božava su poljoprivrednici i ribari, ali većina se u ljetnim mjesecima bavi turizmom. U blizini mjesta je otok Zverinac i naselje Soline, te nadaleko poznata plaža Saharun, jedna od najljepših pješčanih plaža na Jadranu.

Božava je mirno mjesto sa kristalno čistim plavim morem, okružena s borovom šumom sa prekrasnim malim uvalama. Najrazvijenije je turističko mjesto na Dugom otoku, s hotelskim kompleksom (hoteli Maxim, Agava, Lavanda, Mirta) i nekoliko ugostiteljskih objekata i restorana. Hoteli su nedavno obnovljeni, te je dobivena viša kategorija. Božava je i poznata ronilačka destinacija sa školom ronjenja, te odredište nautičara. Marina je zaštićena sa lukobranom i ima vodu i struju. U mjestu postoje pošta, pekara, kiosk u sklopu hotela, dvije trgovine, liječnik.

Božava je povezana kopnom dnevnom linijom hidroglisera iz Zadra, a uvijek se može stić i trajektom za Dugi Otok na linij Zadar - Brbinj (udaljen od Božave samo 15 km).


  Apartmani - Božava  Hoteli - Božava  
Božava

Božava uvala Božava Božava ulicama Božave

Plaža u Božavi se nalazi u dvije zone: ispod hotela Lavanda i Maxim odakle se proteže kroz borovu šumu istočno od mjesta prema Dragovama i okolo poluotoka na sjevernoj strani Božave dje je i jedan dio za nudiste. Plaža je stjenovita, a kod hotela djelomično betonirana gdje su postavljene i stilizirane drvene platforme.  Od hotela Maxim otprilike svaki sat kreće i turistički vlakić do plaže Saharun koja se nalazi sa druge strane otoka, udaljena 3km od Božave.

    Plaže Dugi Otok Dugi Otok    

Pretražite ponudu


Tip smještaja
Regija
Destinacija
Broj osoba
Od
Do

Kontaktirajte nas

ARBELA TRAVEL ZADAR 
 +385 23 311 270
 Denisa Bajla 23, 23000 Zadar
 J.K.Skenderbega 49/A, 23000 Zadar
 info@arbela.hr

INFO ZA GOSTA

Facebook Arbela travel

 

Utvrđeni fiksni tečaj konverzije kune u euro je:

1 euro = 7,53450 kuna

Newsletter prijava

Prijavite se na Arbela travel newsletter i budite upoznati sa najnovijim ponudama, popustima i akcijama.
PRIJAVI SE