Kontaktirajte nas:
+385 23 311 270
ponedjeljak - subota 8:00 - 18.00

Verunić - Veli Rat

Verunić i Veli Rat su dva mjesta na Dugom Otoku udaljena samo 100 metara jedno od drugog, ali odijeljena morem. Nalaze se na ulasku u zaljev na njegovim suprotnim stranama i za doći pješice ili autom potrebno je preći 3km. Verunić broji četrdesetak kuća i ima dva restorana koji nude lokalne specijalitete. Restoran DM ima i vlastiti ribarski brod, pa je poznat po dnevno svježoj ribi. U Veruniću se može odsjesti u privatnim apartmanima

Veli Rat je veće mjesto od Verunića. Ima dobro opremljenu marinu gdje je moguće iznajmiti i bicikle. U Velom Ratu se nalazi jedan također odličan restoran sa ribljim specijalitetima, pizzerija i trgovina prehrambenih artikala. U mjestu se može vidjeti nekoliko kamenih kuća tradicionalne gradnje. Veli Rat ima i autobusnu vezu sa Brbinjem gdje pristaje trajekt iz Zadra. I u Velom Ratu je moguće odsjesti isključivo u privatnom smještaju i apartmanima.


  Apartmani Verunić i Veli Rat  
Veli Rat

Veli Rat Verunić Veli Rat Veli Rat


Svjetionik Veli Rat je udaljen od mjesta Veli Rat 3km i nalazi se u nenaseljenoj zoni na najzapadnijoj točki Dugog Otoka. Radi se o jednoj od glavnih atrakcija Dugog Otoka i jednom od bolje očuvanih svjetionika na Jadranu. Izgrađen je 1849. godine, moguće ga je posjetiti i sa svojih 42 metra visine je prvorazredna panoramska točka. Pored svjetionika Veli Rat ima nekoliko zaljeva sa šljunkom i mnogi biraju upravo ove plaže za kupanje i provođenje dana na moru. Borova šuma na ovom mjestu dolazi do samog mora, a malo hlada često nije na odmet.


    Plaže Dugi Otok Dugi Otok    

Pretražite ponudu


Tip smještaja
Regija
Destinacija
Broj osoba
Od
Do

Kontaktirajte nas

ARBELA TRAVEL ZADAR 
 +385 23 311 270
 Denisa Bajla 23, 23000 Zadar
 J.K.Skenderbega 49/A, 23000 Zadar
 info@arbela.hr

INFO ZA GOSTA

Facebook Arbela travel

 

Utvrđeni fiksni tečaj konverzije kune u euro je:

1 euro = 7,53450 kuna

Newsletter prijava

Prijavite se na Arbela travel newsletter i budite upoznati sa najnovijim ponudama, popustima i akcijama.
PRIJAVI SE