Kontaktirajte nas:
+385 23 311 270
ponedjeljak - subota 8:00 - 18.00

Zaglav - Luka - Žman

Zaglav je mjesto na Dugom Otoku od naročitog interesa za nautičare i goste koji traže mirno mjesto gdje provesti odmor. U Zaglavu se nalazi jedina benzinska crpka na otoku i najbliža plovilima na krstarenju Kornatima, kao i dva odlična restorana. Osim lijepih i pristupačnih stjenovitih plaža, u Zaglavu se može baviti ronjenjem u jednom od dva lokalna kluba, sportom na terenima za basket i beach vollez. Također se organiziraju izleti prema Kornatima i Telašćici, a tko ih želi posjetiti nekonvencionalnim rutama, može potražiti kojeg od lokalnih ribara i dogovoriti izlet njegovom barkom.

Luka se nalazi podno brda Vela Straža, najviše točke Dugog Otoka, pa se od Luke protežu zanimljive šetnice kako duž mora, tako i za trekking prema unutrašnjosti otoka. Miran ambijent mjesta je glavni razlog za provesti odmor i ljetovanje u ovom dijelu Dugog Otoka. U Luci je moguće naći sigurno utočište za plovila, što se i po imenu da zaključiti, a u uvali Boka postoje i ljekovita blata. U mjestu postoje dva restorana, bar, trgovina namirnicama i mali hotel.


  Apartmani Zaglav Luka Žman  
Luka

Zaglav Zman Žman Zaglav


Žman je malo mjesto i luka na južnom dijelu Dugog Otoka, između mjesta Zaglav i Luka, 13 nautičkih milja od Zadra. Po broju stanovnika je drugo najveće mjesto na Dugom Otoku, a razvio se oko zaljeva Žmanšćica. Ispred mjesta nalaze se dva mala otoka, koji su u dijelovima pješčani sa plitkim prilazom i interesantni su ljubiteljima ronjenja, snorkellinga, ali i za ugodno kupanje na 5 minuta barkom od Žmana.
Mještani Žmana se u sezoni bave turizmom i povezanim djelatnostima, dok se u ostalom sijelu godine posvećuju poljoprivredi i ribarstvu i može se naći odlčnog maslinovog ulja, vina, sira i domaćih proizvoda. U zaleđu Žmana se nalaze polja koja zimi naplavljuju i postaju jezera tzv. Veliko i Malo Jezero a i ljeti bunari zadržavaju vodu, pa je za poljoprivredu ovo najpovoljnija zona na otoku.
U Žmanu postoji pošta, dva restorana, jedan bar, doktor. Smještaj je u privatnim apartmanima.


    Plaže Dugi Otok Dugi Otok    

Pretražite ponudu


Tip smještaja
Regija
Destinacija
Broj osoba
Od
Do

Kontaktirajte nas

ARBELA TRAVEL ZADAR 
 +385 23 311 270
 Denisa Bajla 23, 23000 Zadar
 J.K.Skenderbega 49/A, 23000 Zadar
 info@arbela.hr

INFO ZA GOSTA

Facebook Arbela travel

 

Utvrđeni fiksni tečaj konverzije kune u euro je:

1 euro = 7,53450 kuna

Newsletter prijava

Prijavite se na Arbela travel newsletter i budite upoznati sa najnovijim ponudama, popustima i akcijama.
PRIJAVI SE