Kontaktirajte nas:
+385 23 311 270
ponedjeljak - subota 8:00 - 18.00

Otok Ugljan

Otok Ugljan se nalazi se u Zadarskom arhipelagu i polazeći trajektom iz Zadra prvi je otok na koji se nailazi. Ugljan je vrlo dobro povezan s kopnom redovitim trajektnim linijama i putovanje traje manje od pola sata. Obalna crta otoka je duga 74 km i jedan je od većih jadranskih otoka. Na Ugljanu se smjestilo nekoliko srednje velikih mjesta kao Ugljan, Preko, Kali, Sutomišćica, Lukoran, Poljana i Kukljica, te više zaselaka.

Preko se nalazi u središnjem dijelu otoka Ugljana, te je otočna trajektna luka. U starom dijelu mjesta može se vidjeti dalmatinska arhitektura. Stanovnici se uglavnom bave poljoprivredom, ribarstvom i turizmom. Samo 80 m od mjesta nalazi se idiličan otok Galevac sa franjevačkim samostanom do kojeg se sa plaže u Preku može doplivati bez većih napora. U Preku se nalazi sva osnovna turistička ponuda: od restorana i barova, do trgovina, banke, benzinske pumpe, pa se u neku ruku može smatrati mirnijim predgrađem Zadra. Gosti za vrijeme odmora mogu boraviti u Preku u privatnim apartmanima i kućama.

Ugljan je najveće mjesto na otoku i nalazi se u sjeverozapadnom dijelu otoka. Stanovnici se bave poljoprivredom, ribarstvom, turizmom, vinogradarstvom, maslinama. U Ugljanu ima nekoliko pješčanih plaža, a najljepše su u uvali Cinta, Mostir i Juzna Luka u Mulinama. Poznati su restorani koji nude domaće specijalitete. Mjestu Ugljan gravitira cijeli sjeverni dio otoka sa  9 mjestašaca (Čeprljanda, Batalaža, Sušica, Muline, Lucino Selo, Gornje Selo, Guduće, Varoš, Fortostina) i sa mnogim uvalama. Mnogobrojni su privatni apartmani, blizu mora i plaže, ali treba imati u vidu da su često na osamljenim položajima i da će trebati napraviti koji kilometar do najbliže trgovine ili restorana - idealno bi bilo imati bicikl.  Apartmani - Ugljan  Hoteli - Ugljan  
Kukljica - Ugljan

Kali - otok Ugljan Plaža u Kukljici Otok Galevac kod Preka Plaža u Mulinama


Kali je mjesto ribara i jedna od najznačajnijih ribarskih flota. Postoje dvije luke pune ribarskih brodova. Mjesto Kali proteže se cijelom širinom otoka pa se stari dio mjesta nalazi na zadarskom kanalu sa pogledom na Zadar, dok je noviji dio izgrađen prema uvali Lamjana na jugozapadu sa pogledom na Dugi Otok i Kornate. Stari dio grada se sastoji od uskih ulica i kamenih kuća u dalmatinskom stilu, na uzvisini, odakle možete uživati ​​u prekrasnom pogledu.

Kukljica je turističko i ribarsko mjesto na južnom dijelu otoka Ugljana u blizini otoka Pašmana. Kukljica je destinacija za ribolov, a u posljednje vrijeme je postala omiljena turistička destinacija, posebno za nautičare i izletnike, ali i za obitelji s djecom, kao i mlađe i starije goste. Mjesto je smješteno u zaljevu uokvirenom borovom šumom. Plaže se nalaze pored mjesta, ali i sa "druge strane otoka": od Kukljice vode staze kojima se u 10 minuta hoda dolazi južnu stranu otoka do plaža Sabuša i Jelenica. U Kukljici, osim u privatnim apartmanima, smještaj je moguć i u turističkom naselju Zelena Punta.
Tko boravi u Kukljici  na blagdan Gospe od Snijega (5. kolovoza) ne smije propustiti posebnu atrakciju tradicionalne procesije brodom.

Pretražite ponudu


Tip smještaja
Regija
Destinacija
Broj osoba
Od
Do

Kontaktirajte nas

ARBELA TRAVEL ZADAR 
 +385 23 311 270
 Denisa Bajla 23, 23000 Zadar
 J.K.Skenderbega 49/A, 23000 Zadar
 info@arbela.hr

INFO ZA GOSTA

Facebook Arbela travel

 

Utvrđeni fiksni tečaj konverzije kune u euro je:

1 euro = 7,53450 kuna

Newsletter prijava

Prijavite se na Arbela travel newsletter i budite upoznati sa najnovijim ponudama, popustima i akcijama.
PRIJAVI SE