Kontaktirajte nas:
+385 23 311 270
ponedjeljak - subota 8:00 - 18.00

Otok Pašman

Otok Pašman je jedna od onih destinacija za koju su svi čuli, ali ako probate pitati da vam navedu koje mjesto na otoku, otkrit ćete da skoro nitko na otoku Pašmanu nije bio. Pogotovo ako im pokušate nabrajati mjesta ... Dobropoljana, Ždrelac, Barotul, Neviđane ... za koja će vam prije reći da se nalaze na Braču, Cresu, ili bilo kojem drugom mjestu prije nego li na Pašmanu. I uvidjet ćete brzo da na Pašmanu skoro nitko nije ljetovao, a tome nema razloga, jer iako spada među "bliže zadarske otoke", odmah nasuprot Biograda sa kojim je povezan i trajektom, Pašman ima sve karakteristike manjih i daljih zadarskih otoka i otočića na kojima se može provesti odmor daleko od masivnog turizma. Strana otoka Pašmana prema Kornatima je gotovo u potpunosti nenaseljena, sa brojnim uvalama i anonimnim plažama za otkriti, dok se na strani prema kopnu mogu naći i pješčane plaže. Obzirom da je povezan mostom sa otokom Ugljanom, ova dva otoka često se navode zajednički - Ugljan Pašman - a i kad se ljetuje na jednom, obično se ne propusti prilika posjetiti i drugi.

Ždrelac je prvo mjesto na koje se nailazi dolazeći od mosta, a zanimljivo je jer je jednim dijelom pozicionirano prema kopnu, a drugim dijelom prema Dugom Otoku i Kornatima, pa ako je slučajno malo vjetrovito, dovoljno je preći "na drugu stranu" i kupati se u zavjetrini.

Tkon je mjesto na južnom dijelu otoka Pašmana i trajektna luka koja povezuje Pašman s Biogradom. Tkon ima duge šetnice uz more za šetnju ili jogging, lijepe šljunčane, pješčane i prirodne plaže, te čisto more. U mjestu se nalazi ambulanta, trgovine, mjenjačnica, ljekarna i pošta, te brojni apartmani. Kraj Tkona se može posjetiti brdo Ćokovac, gdje se nalazi jedinstveni muški benediktinski samostan u Hrvatskoj - samostan Sv Kuzme i Damjana iz XII stoljeća. Možete uživati ​​u prekrasnim pogledu na otoke oko Pašmana i Kornate. Mjesto je idealno i za ronjenje, surfanje i jedrenje.  Apartmani - Pašman  Apartmani - Ugljan  
Pašman - Kraj

suhozid na Pašmanu Pašman samostan Pješčana plaža - otok Pašman kamena kuća


Barotul
 je mjesto koje se nalazi u uvali Taline, a smješteno je između Pašmana i Mrljane. To je mjesto gdje možete uživati ​​u mirnom odmoru u apartmanima daleko od gužve i lijepim pješčanim plažama.

Kraj se nalazi u jugoistočnom dijelu otoka Pašmana između Pašmana i Tkona. To je mirno mjesto gdje možete uživati ​​u lijepim pješčanim plažama. Stanovnici se bave vinogradarstvom  i maslinarstvom. Tu je franjevački samostan Svetog Duje iz 14. stoljeća.

Pašman je mjesto smješteno preko puta otočića Babac u Pašmanskom kanalu. Tu se pruža prekrasan pogled na brojne nenaselje otoke, gdje dolaze privatni brodovi ili jahte. Pašman ima dvije pješčane plaže i nekoliko lučica. Mjesto je idealno za uživanje u bogatom podmorju. Mjesto je naseljeno još od rimskog doba, a prvi put se spominje pod imenom "Postimana" kralja Petra Krešimira IV u dokumentima iz 1067.
Stanovnici im žive od ribarstva i poljoprivrede, a nedavno i od turizma.

Pretražite ponudu


Tip smještaja
Regija
Destinacija
Broj osoba
Od
Do

Kontaktirajte nas

ARBELA TRAVEL ZADAR 
 +385 23 311 270
 Denisa Bajla 23, 23000 Zadar
 J.K.Skenderbega 49/A, 23000 Zadar
 info@arbela.hr

INFO ZA GOSTA

Facebook Arbela travel

 

Utvrđeni fiksni tečaj konverzije kune u euro je:

1 euro = 7,53450 kuna

Newsletter prijava

Prijavite se na Arbela travel newsletter i budite upoznati sa najnovijim ponudama, popustima i akcijama.
PRIJAVI SE