Kontaktirajte nas:
+385 23 311 270
ponedjeljak - subota 8:00 - 18.00

Zadar

Zadar je drevni grad i od dolaska to saznanje prati njegove posjetitelje na svakom koraku. Tipično mediteranske ulice popločene bijelim kamenom, uske kale, velebna gradska vrata, već i manji trgovi na koje se navješćuju crkve i zvonici, zidine što opasuju starogradski poluotok, sve upućuje na dugu i bogatu povijest grada. Dovoljno je pogledati zemljopisnu kartu i poziciju Zadra na centru istočne obale Jadrana, kako bi se shvatila njegova strateška važnost za pomorske promete koji ovuda prolaze još od rimskog doba. Brojni su tragovi što su kroz razne periode njegovi stanovnici ostavili i što su se uspjeli sačuvati do današnjih dana.

Današnji Zadar je grad spomenik, organiziran po mjeri pješaka, gdje treba prošetati između drevnih zdanja i pokušati udahnuti protekla stoljeća kojima su svjedočila, ući tiho u crkve, pogledati zbirku muzeja i - sjesti. Sjesti negdje uz kamen, kako bi se pokušala osjetiti priča koju bi mogao ispričati. Napraviti potom još nekoliko koraka do mora i pogledati preko osunčane pučine na otok Ugljan i najviše vrhove Dugog Otoka gdje će vas stići i privući zov morskih orgulja sa kraja zadarskog poluotoka. Uz morske orgulje i njihovu muziku vrijeme je naravno - za kupanje: iako ste u centru grada, sa zadarske rive se bez problema može skočiti u more i okupati, kao što rade i mnogi Zadrani.

Potom se treba vratiti natrag u staru gradsku jezgru i izgubiti se u drugim kalama, ali ovaj puta pustiti da vas osjetila vode i vidjeti iz kojeg restorana ili konobe će nas privući miris brodeta, pašticade, šampjera sa žara, a kojem nećemo moći odoljeti. Poslije jela kava, a jedini problem je odlučiti: da li sjesti u hladu, na Kalelargi i gledati tko je u điru, ili je bolje na suncu i popraviti boju (ako ste ponijeli kremu za sunčanje).


  Apartmani - Zadar  Hotel - Zadar  
Zadar

Zadar luka Gradska vrata Morske orgulje i Pozdrav suncu Zadarske ulice Zadar


Na unutarnjoj strani poluotoka apsolutno treba prošetati do ribarskih brodova u luci i pokušati odgonetnuti kakav je bio ribolov prošlu noć, pa prošetati preko zaljeva pješačkim mostom kako bi se iz daljine bacio pogled na gradske zvonike i napravila koja slika. I pratiti ulazak i izlazak trajekata i brodova iz luke i kako će se i ovaj puta "zamalo uspjeti mimoići".

Navečer se ponovo vraća u centar Zadra, ali to je sad potpuno drugo mjesto. Već iz daleka privlače boje "Pozdrava suncu", a grad je prepun ljudi, svjetla, događanja: samo treba odabrati gdje se najbolje osjećamo ... i zaboraviti na sat.

A nakon što se vratite iz Zadra, pa vam se prisjećajući ga u nekom od zimskih mjeseci pred očima stvore dvije boje - bijela i plava: bijela kao kamen i plava kao more - znajte da vam je Zadar ostao srcu. Morat ćete se vratiti...


  Zadar Zadar plaže Zadar za vidjeti Kako doći u Zadar  

Pretražite ponudu


Tip smještaja
Regija
Destinacija
Broj osoba
Od
Do

Kontaktirajte nas

ARBELA TRAVEL ZADAR 
 +385 23 311 270
 Denisa Bajla 23, 23000 Zadar
 J.K.Skenderbega 49/A, 23000 Zadar
 info@arbela.hr

INFO ZA GOSTA

Facebook Arbela travel

 

Utvrđeni fiksni tečaj konverzije kune u euro je:

1 euro = 7,53450 kuna

Newsletter prijava

Prijavite se na Arbela travel newsletter i budite upoznati sa najnovijim ponudama, popustima i akcijama.
PRIJAVI SE