Kontaktirajte nas:
+385 23 311 270
ponedjeljak - subota 8:00 - 18.00

Plaže Dugi Otok

Plaže na Dugom Otoku su relativno malo poznate, ali tko ih je imao prilike posjetiti Dugi Otok ih smatra među najljepšima na Jadranu; čak se često ljubomorno čuva tajna o pojedinim otočnim plažama kako se iduće godine ne bi našli okruženi sa previše turista. O plažama Dugog otoka u prvom redu treba znati da se one najbolje nalaze izvan naselja, ali je gotovo uvijek moguće doći do njih autom pa uz 5 minuta hoda. Ili barkom sa "vanjske strane".

Saharun je plaža od bijelog pijeska na sjevernoj strani otoka, odlična za djecu, sa mogućnošću najma ležaljki kao i beach barom ugodne atmosfere. Plaža je prilično velika za uobičajene dimenzije pješčanih plaža u Hrvatskoj, oko 300 metara. Dijelom je na suhom šljunak, ali kako se zakorači u more svugdje je pijesak zbog kojeg cijeli zaljev i more u njemu ima hipnotizirajuću prozirnu plavo-zelenu boju. Vanjski okvir plaže prema otvorenom moru uvijek čini nekoliko jahti koje ne propuštaju Saharun kao obaveznu etapu krstarenja Jadranom. Plaža je povezana sa Božavom turističkim vlakićem.

Veli Žal je šljunčana plaža ispred otočića Mežanj na nenaseljenom dijelu Dugog Otoka, prema otvorenom moru, a u visini mjesta Dragove. Do plaže se dolazi dobro označenom asfaltiranom cestom, a onda pješice 5 minuta ovisno gdje se odabere mjesto na plaži koja ima preko kilometar duljine. Većim dijelom je šljunčana, a negdje i stjenovita, dok je morsko dno ponegdje pješčano. Plaža Veli al je idealna za naći mjesto gdje provesti dan sami, čak i u punoj sezoni, po mogućnosti do zalaska sunca koje ovdje "zalazi u more".


Saharun

Veli Žal Dugi Otok Sali plaža Veli Rat plaža

Veli Rat - u zoni svjetionika Veli Rat koja je isto nenaseljena, ali dostupna autom, nalazi se nekoliko uvala sa šljunčanim plažama, ali i stjenovita obala sa interesantnim formacijama u obliku prirodnih bazena u stijeni sa toplijom (i slanijom) vodom. Uz obali je borova šuma pa će se svidjeti i onima koji se vole "držati hlada".

Brbinjšćica - u visini mjesta Brbinj, ali sa druge strane otok, ima nekoliko šljunčanih zaljeva na osami gdje oni malobrojni koji ih znaju locirati mogu provesti dan na plaži.

Sali, Božava, Zaglav, Žman, Luka, Brbinj - i sva ostala mjesta na Dugom Otoku se nalaze na strani prema kopnu. Plaže u pojedinim mjestima se nalaze uglavnom na rubnim dijelovima mjesta i, obzirom da su sva mjesta prilično mala, lako su dostupne. Sve su slične: stjenovite, sa betoniranim terasama, tek ponegdje sa malo naveženog šljunka (za djecu), no kako Dugi Otok još na sreću nema status "top destinacije", uvijek se uspije naći mjesto na plaži. Iako u biti niti plažama uz mjesta ništa ne nedostaje, nakon što se jednom vide plaže "na drugoj strani", obično se donosi odluka da se ujutro nakon doručka sjeda u auto i ide za Saharun, Vali Žal, ili koje drugo "tajno mjesto", a navečer se vraća u apartman i večernji đir do restorana ili kafića na rivi.


  Sali Božava Zaglav Brbinj Veli Rat Žman Telašćica Dugi Otok  

Pretražite ponudu


Tip smještaja
Regija
Destinacija
Broj osoba
Od
Do

Kontaktirajte nas

ARBELA TRAVEL ZADAR 
 +385 23 311 270
 Denisa Bajla 23, 23000 Zadar
 J.K.Skenderbega 49/A, 23000 Zadar
 info@arbela.hr

INFO ZA GOSTA

Facebook Arbela travel

 

Utvrđeni fiksni tečaj konverzije kune u euro je:

1 euro = 7,53450 kuna

Newsletter prijava

Prijavite se na Arbela travel newsletter i budite upoznati sa najnovijim ponudama, popustima i akcijama.
PRIJAVI SE