Kontaktirajte nas:
+385 23 311 270
ponedjeljak - subota 8:00 - 18.00

Novalja

Novalja

Mjesto Novalja se nalazi na sjevernom dijelu otoka Paga, 23km od grada Paga i prema svojoj poziciji je odlična kao baza za otkrivanje i razgledavanje cijelog otoka. Novalja je najveći turistički centar otoka Paga i posljednjih godina čvrsto ucrtana na kartu europskih ljetnjih centara zabave i provoda za malde. Diskoteke i noćni barovi plaže Zrće sa bogatom muzičkom ponudom, kao i sportski sadržaji i atrakcije tipa bunge-jumping, skuteri i druge atrakcije garantiraju zabavu 24 sata dnevno.

Obilazeći Pag

Ako se na otok Pag dolazi mostom sa južnog dijela prvo se nailazi na mjesto Miškovići i Dinjiška čiji stanovnici se uglavnom bave poljoprivredom i stočarstvom. Zapadno od Dinjiške proteže se zaljev sa nekadašnjom solanom uz koju prolazi stara cesta u smjeru Povljane. U tom dijelu se nalazi Velo Blato, močvarna zona koju obitavaju patke, fazani, čaplje i koja se po zimi pretvara u slatkovodno jezero. U Dinjiški se nalazi crkva Sv.Maura iz XIV stoljeća sa jednim od najstarijih zidnih freski u Dalmaciji.
Prije Povljane prolazi se kroz mjesto Vlašići smješteno uz jedan od brojnih zaljev virskoga mora. Povljana se nalazi na krajnjem južnom dijelu otoka Paga. Podijeljena je poluotokom imena Prutna na staru Povljanu i novu Povljanu. U predjelu stare Povljane se nalaze ostaci jedne vile iz rimskog perioda.


  Apartmani Pag  Hoteli Pag  
Novalja

Novalja hotel Loža Zrće Maslinici u Lunu Novalja plaža


O grada Paga cesta se penje serpentinama u goloj stijeni odakle se pružaju najljepše panorame na samo mjesto, ali i ovaj dio otoka i kopno sa impozantnim Velebitom u zaleđu. Cesta ide dalje prema Novalji sredinom otoka, a svako toliko su odvojci za mjesta koja leže na strani otoka prema otvorenom moru, kao Košljun, Šimuni se poznatim kampom i Mandre. Kolan je centar proizvodnje paškog sira, a kraj Kolana se nalaze i ostaci rimskog vodovda koji je snabdijevao otok vodom u antičkim vremenima, kao i ostaci srednjovjekovne tvrđave u mjestu Rudina. Prije Novalje, na stranu paškog zaljeva, odvajaju se ceste za plaže: Sveti Duh, Sveti Jerolim i Zrće pred samu Novalju

Od Novalje prema sjeveru pejzaž otoka je potpuno drukčiji, pretežno zelen i sa bogatijom vegetacijom: naselja na sjevernom dijelu otoka su Potočnica, Jakišnica, Gramace, Gager i na krajnjoj točki prema otoku Rabu, mjesto Lun.


  Pag Novalja Pag plaže  

Pretražite ponudu


Tip smještaja
Regija
Destinacija
Broj osoba
Od
Do

Kontaktirajte nas

ARBELA TRAVEL ZADAR 
 +385 23 311 270
 Denisa Bajla 23, 23000 Zadar
 J.K.Skenderbega 49/A, 23000 Zadar
 info@arbela.hr

INFO ZA GOSTA

Facebook Arbela travel

 

Utvrđeni fiksni tečaj konverzije kune u euro je:

1 euro = 7,53450 kuna

Newsletter prijava

Prijavite se na Arbela travel newsletter i budite upoznati sa najnovijim ponudama, popustima i akcijama.
PRIJAVI SE