Kontaktirajte nas:
+385 23 311 270
ponedjeljak - subota 8:00 - 18.00

Brbinj - Savar - Dragove

Brbinj je prvi dodir sa Dugim Otokom za većinu posjetitelja obzirom da u Brbinj pristaje trajekt iz Zadra. Kako dnevno dolazi "samo" 3 do 4 puta, Brbinj uopće nema aspekt luke, već mirnog otočkog ribarskog mjesta. Samo mjesto se razvilo između dva zaljeva: Jaza i Lucine Cijela zona oko Brbinja je u zelenilu i bujne vegetacije. U mjestu postoji poštanski ured, manja trgovina osnovnih namirnica i 3 odlična restorana, razlog zbog kojeg u Brbinju rado prenoće nautičari pod izgovorom dobro zaštićenih uvala. Obrađena zemljišta u zaleđu i male drvene barke na sidru daju do znanja da su po završetku turističke sezone ribarstvo i poljoprivreda glavna zanimanja otočana. 

Savar je prvo mjesto na koje se nailazi krečući se od Brbinja prema jugu Dugog Otoka i odmah se uočava izgled "sa razglednice": mali poluotok, sa crkvom i pokojom ribarskom kućom čine Savar prepoznatljivim i vjerojatno ćete odmah stati na cesti kako bi ga uslikali. Savar je nekad bio poznat po kamenu koji je korišten za gradnju mnogih zdanja u Zadru i okolici, a ostaci kamenoloma se i danas mogu vidjeti uz glavnu otočku cestu. Od Savara se odvaja i cesta koja prelazi na drugu stranu otoka i vodi do Strašne peći, otočke pećine koju je moguće posjetiti i jedne od atrakcija Dugog Otoka.


  Apartmani Brbinj Savar Dragove  
Brbinj

Dragove

Dragove - ako se od Brbinja krene prema sjeveru, dolazi se u Dragove. Kao sva mjesta na otoku, nalazi se na strani prema kopnu i ispred mjesta se nalaze tri mala nenaseljena otočića koja je može posjetiti barkom. U Dragovama se može vidjeti i morski tunel za brodove i podmornice koji se više ne koristi, osim kao zaklon nautičara. Prelazeći od Dragova na drugu stranu otoka, dolazi se na Veli Žal, jednu od poznatijih otočkih plaža.

    Plaže Dugi Otok Dugi Otok    

Pretražite ponudu


Tip smještaja
Regija
Destinacija
Broj osoba
Od
Do

Kontaktirajte nas

ARBELA TRAVEL ZADAR 
 +385 23 311 270
 Denisa Bajla 23, 23000 Zadar
 J.K.Skenderbega 49/A, 23000 Zadar
 info@arbela.hr

INFO ZA GOSTA

Facebook Arbela travel

 

Utvrđeni fiksni tečaj konverzije kune u euro je:

1 euro = 7,53450 kuna

Newsletter prijava

Prijavite se na Arbela travel newsletter i budite upoznati sa najnovijim ponudama, popustima i akcijama.
PRIJAVI SE